Усі ми, дорослі, завжди добре пам’ятатимемо, з яким нетерпінням колись чекали цього дня – останнього дня навчання, за яким невдовзі почнеться щаслива пора безтурботних, веселих, сповнених пригод літніх канікул. З яким задоволенням, мабуть, кожен з нас хотів би повернутися в ті часи шкільного дитинства! Та час має лише один вектор руху, назад ми повернутися можемо тільки у споминах. Мабуть, тому для нас таким щемно-хвилюючим є свято останнього шкільного дзвоника.

Минулої п’ятниці воно пройшло в усіх школах району. В Петрівському НВО «ЗШ І – ІІІ ступенів – гімназія» на святкуванні побували перший заступник голови райдержад-міністрації Тетяна Панета та Петрівський селищний голова Світлана Тилик. Спочатку вони відвідали філію навчального закладу – початкову школу.

У районі стартував конкурс на кращий проект з вирішення проблемних питань соціально-економічного і культурного розвитку

30 травня 2017 року в сесійній залі районної ради відбулось публічне представлення старту конкурсу на кращий проект в рамках районної програми взаємодії «Майбутнє – спільна справа» (далі - Конкурс).

В заході взяли участь: голова Петрівської районної державної адміністрації Сергій Завалій; голова Петрівської районної ради Тамара Сакара; директор департаменту по зв’язках з громадськістю та регіональному розвитку м.Кривий Ріг та східних регіонів Приватного акціонерного товариства «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» Групи «Метінвест» Дмитро Мурашко; менеджер з регіонального розвитку ПрАТ «ЦГЗК» Зоя Пожарська; керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств і відомств України в районі; сільські, селищні голови; керівники закладів освіти, культури та охорони здоров’я району; керівники комунальних підприємств, установ, організацій та закладів; керівники громадських організацій; засоби масової інформації; громада району.

Відзначення 72-ї річниці перемоги у Другій світовій війні в нашому районі пройшло, як і завжди, на високому рівні. Єдиним «недоліком» можна вважати хіба що те, що дуже мало вже ветеранів-фронтовиків змогли взяти участь в урочистостях. Життя людське не вічне, наймолодшим воїнам Перемоги уже далеко за 80, тож майже всі вони вже відійшли у вічність. А значить ще більше нашої уваги і шани потребують ті, хто зміг дожити до наших днів.

До проведення урочистостей по відзначенню Дня перемоги органи влади, як районні, так і місцеві, підійшли відповідально. В усіх місцевих громадах пройшли урочисті мітинги, концерти, покладання квітів до могил загиблих воїнів, поминальні обіди, були вшановані ветерани війни, які отримали продуктові набори, грошову допомогу, ті, що мали можливість, взяли участь в урочистих заходах, зустрічах з молоддю.

Петрівська селищна рада, крім участі в урочистому мітингу та покладанні квітів, виділила грошову допомогу двом учасникам бойових дій (по 3000 грн.), придбала для них продуктові набори. В рамках відзначення свята організувала поминальний обід і приготування каші для учасників масового заходу, який пройшов у парку відпочинку. Крім того, в рамках свята пройшли змагання зі стрільби серед молоді та ветеранів, учні Петрівського НВО «ЗШ І – ІІІ ступенів – гімназія» підготували флеш-моб.

Українська пісня! Хто не був зачарований нею, хто не згадує її, як своє чисте, прозоре дитинство, свою юність, красиву і ніжну. Який митець не був натхненний її мелодіями? Яка мати не співала цих легких, як сон, пісень над колискою своїх дітей? Ідучи в похід, воїн брав три речі: хліб – для життя, зброю – для боїв, а пісню – як душу Батьківщини.

Цими днями районна організація ветеранів України, відзначила свою 30-ту річницю. Цій даті був приурочений пісенний фестиваль «Українська пісня єднає нас!» ветеранських хорів, який пройшов в у Олександрівському сільському клубі. У ньому взяли участь хорові колективи Петрівщини та друзів-колег з міста Олександрія.

Концертну програму відкрили почесні гості свята: голова райдержадміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара, перший заступник голови РДА Тетяна Панета, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, Чечеліївський сільський голова Сергій Дяченко та справжні любителі і шанувальники української пісні.

Як важливо, щоб на землі був мир та спокій. Адже мир - це надійне майбутнє, світло радості, здійснення мрій. Війна все руйнує, несе смерть та скорботу. Особливо це відчувається тепер, коли на нашій рідній землі гинуть невинні люди, діти залишаються сиротами, без батьківського тепла та любові.

У цей важкий для України час нам залишається молитися Богу, щоб він виявив свою милість і дарував мир нашій рідній землі, бо тільки йому це під силу.

У храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці міста Кропивницький відбулося масштабне свято хорової музики «Молитва вустами дітей-2017» як підтримка миру в нашій Україні. Учасників та гостей привітала заступник начальника департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської облдержадміністрації Людмила Тищенко. Потім до присутніх звернувся настоятель храму протоієрей Євгеній Назаренко. Після привітань під церковний передзвін у небо злетіли різнокольорові повітряні кульки і святкове дійство розпочалося. Не зважаючи на негоду, учасників свята (біля 400 дітей та дорослих) гостинно прийняв храм, а глядачі розмістилися на балконі. Дитячі хорові колективи співали церковні піснеспіви та молитви, зокрема спільно прозвучала молитва - гімн Миколи Лисенка «Боже Великий, Єдиний». Свято продовжилось ходою під звук духового оркестру до музичного училища, біля якого в знак миру та доброї волі в небо випустили голубів. В концертній залі музичного училища усі учасники продемонстрували свої підготовлені твори, на завершення знову прозвучала спільна молитва в один голос.

Спортивні новини

Минула субота уболівальниками Петрівщини очікувалася з передчуттям справжнього святкового дійства: «Інгулець» майже вирішив головне своє завдання – закріпитися в Першій лізі й на наступний чемпіонат, тож останній домашній поєдинок перед тривалим літнім відпочинком давав можливість прихильникам команди востаннє перед перервою насолодитися яскравою, майстерною грою своїх улюбленців. І перші півгодини гри з ПФК «Суми» справді подарували усім нам святковий настрій, а гол Олександра Мішуренка спричинив шквал емоцій на трибунах, адже дійсно – такі шедеври далеко не щодня можна побачити не лише в Прем’єр-лізі, а й в найсильніших європейських топ-чемпіонатах: навісну прострільну передачу наш нападник в один дотик в падінні через себе спрямував у самісінький кут дальньої від голкіпера «дев’ятки» воріт. На той момент навіть виникло враження, що поразки з розгромним рахунком сумчанам не уникнути, адже йшла ще тільки 16-та хвилина матчу, а до цього всі спроби гостей щось протиставити потужним і гострим атакам «Інгульця» виглядали доволі безпорадними. Але, як з’ясувалося надалі – на цьому свято для петрівських любителів футболу за-кінчилося, хоча що саме відбулося – пояснити складно. Вже після гри від уболівальників доводилося чути різні припущення: від того, що хтось занадто зарано став приміряти на себе лаври переможця, до того, що хтось «підняв» доволі кругленьку суму на ставках в букмекерських конторах. Чи якесь з цих припущень є справедливим? Нехай у цьому розбираються фахівці. Те ж, що побачили уболівальники – звичайною логікою пояснити неможливо: після швидко забитого м’яча наші хлопці замість того, аби дотиснути спантеличеного суперника, чомусь різко збавили оберти, все більше стали притискатися до власних воріт, і, зрештою, невдовзі сталося те, що й мало статися за таких обставин: перехопивши м’яч у центрі поля, півзахисник гостей Крапивний довгою передачею на хід Антону Савіну вивів останнього один на один з Ганєвим. Удар Савіна був бездоганним, і рахунок став 1:1. Йшла 32-га хвилина гри, тобто ми мали ще чимало часу, аби виправити становище. Але до кінця першого тайму жодних конструктивних дій у виконанні наших футболістів ми не побачили, лише сумбур та нелогічні втрати м’яча далеко на підступах до штрафного майданчика гостей. А сумчани, схоже, після забитого м’яча відчули кураж і все сміливіше та наполегливіше будували свої атакувальні дії. Якби на стадіон цієї миті потрапила якась стороння людина, що не знає ні складів команд, ні їх турнірного розташування, то, очевидно, була б переконана, що господарями тут виступають гравці в синіх футболках, вони ж, напевне, є й фаворитами в цій грі. На жаль, справді сумчани виглядали й впевненіше, й переконливіше. Тож другий м’яч, забитий ними вже в додані до першого тайму хвилини, важко назвати випадковим.

Ваше здоров’я!

Збудниками хвороби Лайма є борелії – різновид звивистих бактерій-спірохет, переносниками яких є кліщі.

Запам’ятайте, що видалити кліща найкраще зможе фахівець – лікар-хірург у хірургічному кабінеті або травмпункті.

Особливості перебігу хвороби Лайма.

Початок хвороби Лайма за проявами схожий до звичайного застудного захворювання або грипу. Тому тривогу повинні викликати збільшення лімфатичних вузлів, болі в суглобах, м’язах, навіть незначне підвищення температури, що виникають після укусу кліща або перебування у лісопаркових зонах. У 60-70% інфікованих людей на місці укусу кліща через деякий час (на 2-4-й день, іноді через 2 місяці, а найчастіше через 12-14 днів) виникає червона пляма, яка з часом зростає в розмірах і може сягати в діаметрі до 20-30 см і більше. Поява червоної плями після присмоктування кліща є прямим показом для звернення до лікаря і лікування хвороби Лайма.

ТОВ «ГЛОБИНСЬКИЙ СВИНОКОМПЛЕКС»
(Полтавська обл., м. Глобине, вул. К.Маркса — 61)
ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
по вахтовому графіку роботи

комірників з/п від 3300
обліковців поголів’я з/п від 4100
електриків (4 група безпеки) з/п від 4000
свинарів з/п від 3700
кухарів з/п від 3500
слюсарів - ремонтників з/п 3500
слюсарів з ремонту газового обладнання з/п від 4000
операторів з ветеринарного оброблення тварин з/п від 4400
техніків з штучного осіменіння тварин з/п від 4100
трактористів з/п від 3500
водіїв категорії “С”, “Е”, автокрана з/п від 4100
підсобних робітників з/п від 3250
операторів очисних споруд з/п від 3300
кочегарів з/п від 3300

У нас: підприємство, що нарощує потужності; стабільна робота; вчасно виплачена заробітна плата (2 рази на місяць); повний соціальний пакет; безкоштовне харчування; забезпечення робочим одягом, проживанням в гуртожитках – за рахунок підприємства.

Головна вимога — відсутність свиней в особистому домашньому господарстві та домашньому господарстві близьких родичів.

Тел. 050 309 30 15, 050 328 00 47 щодня, крім неділі
e-mail: Tkachenko.N@svk.globino.ua