гострий момент біля воріт «Зірки»Підготовка до нового сезону триває

Минулого понеділка відбувся черговий матч у рамках підготовки наших команд до початку наступного футбольного сезону. Цього разу в Петровому своїх опонентів приймав «Інгулець-2», а перевірити наших футболістів на предмет їх готовності до дебютного сезону в другій лізі прибули дублери кіровоградської «Зірки» - команда «Зірка» U-21.
Тут, очевидно, слід згадати, що минулий сезон наша друга команда провела не на найкращому рівні – окремі яскраві і досить вдалі ігри чергувалися з блідими, невиразними, а інколи й відверто провальними матчами. А відтак перед початком звітної гри мало місце певне побоювання: чи зможуть наші футболісти на рівних протистояти гравцям з обласного центру, тим більше, що кіровоградські дублери прибули доволі потужним десантом – відразу двома складами на двох автобусах, в тренерському штабі гостей було помічено одразу двох іноземних спеціалістів (іспанців), один з яких відповідав за фізичну підготовку, інший – ще за якийсь тренувальний компонент підготовки. Словом, весь антуражний фон налаштовував глядачів на те, що до Петрового прибули непрості суперники, і зіграти на рівних з ними буде ой як нелегко!

Втім, уже початок матчу розставив усе на свої місця: «пробити» голкіпера гостей наші хлопці зуміли вже на 7-й хвилині гри: після гострої прострільної передачі з правого флангу Ніки Січінави, просто під поперечину потужно пробив Олександр Мішуренко. Гол-красень, такий міг би стати призером будь-якого рейтингу! А ще за дві хвилини, знову ж таки з подачі Січінави, не менш красивий м’яч, після удару головою, знову опинився у воротах «Зірки» - цього разу прострільну передачу з того ж таки правого флангу замкнув головою один з новачків «Інгульця». Не встигли ошелешені таким початком гри гості прийти до тями, як уже й третій м’яч затріпотів у сітці їхніх воріт: після удару того ж таки Олександра Мішуренка голкіпер «Зірки» начебто й ловив м’яч, але, будучи вже дещо деморалізованим, просто не втримав його. Для цього «Інгульцеві» знову знадобилося лише дві хвилини. А вже в середині першого тайму рахунок став просто розгромним: відповідно, на 22-й та на 24-й хвилинах на завершальній стадії чудових комбінацій«Інгульця» опинявся Андрій Голуб, чиї дії виявилися бездоганними, а рахунок зріс до 5:0. І лише після цього «Інгулець» дещо знизив темп, дозволивши гостям прийти до тями і навіть організувати щось схоже на одну чи дві контратаки. Хоча, знову ж таки – до кінця першої половини гри «Інгулець» був ближчим до того, аби ще збільшити розрив у рахунку, аніж «Зірка» до того, аби його скоротити.
футболісти «Інгульця» вітають один одного з черговим взяттям воріт суперникаНе особливо змінився характер гри й по перерві, коли обидві команди вийшли на поле майже повністю оновленими складами: знову на швидкі й потужні атаки «Інгульця» гості намагалися відповідати кволими й невпевненими контрвипадами. Таким чином м’яч ще тричі побував у воротах «Зірки», а гра закінчилася тотальним розгромом гостей з обласного центру з рахунком 8:0.
А вже наступного дня «Інгулець» (цього разу вже перша команда) провів черговий товариський спаринг в Горішніх Плавнях (донедавна – Комсомольську) з місцевим «Гірником- Спорт».
«Гірник-Спорт» - один зі старожилів вітчизняної першої ліги, однак, схоже, наших гравців ця обставина аніскільки не збентежила: гра проходила за переваги нашої команди і завершилась перемогою «Інгульця» з рахунком 2:0. До речі, розрив у рахунку міг бути й ще більшим, однак від цього господарів усіляко рятував арбітр, не призначивши пару разів очевидні пенальті у їх ворота. Втім, головний тренер нашої команди Едуард Хавров з цього трагедії не робить, навпаки – вважає, що такий досвід теж є дуже корисним, адже, виходячи на новий якісний рівень підготовки, команда психологічно має бути готовою до того, що арбітраж не завжди буває об’єктивним, а відтак слід налаштовуватися на змагання таким чином, щоб долати суперника, незалежно від упередженості чи неупередженості постаті із суддівським свистком. Цього разу наші хлопці з таким викликом справилися на відмінно.
Окремо хотілося б відзначити успішний дебют у першій команді грузинського легіонера «Інгульця» Ніки Січінави. Минулого сезону він виступав у складі «Інгульця-2», де, відверто кажучи, нічим особливим не запам’ятався. Але, схоже, наполеглива робота на тренуваннях та й, безумовно, відмінні фізичні кондиції, помножені на непоганий технічний арсенал і відмінне комбінаційне чуття, зробили з нього доволі грізного флангового форварда, можливо, в перспективі – одного з найкращих у складі нашої команди. Тож не здивуюся, якщо він «забронює» собі постійне місце в складі першої команди «Інгульця». Ось і в звітному поєдинку саме Ніко став автором одного з забитих м’ячів. Перший же гол у ворота своїх колишніх одноклубників забив Сергій Дячук, який став гравцем нашої команди ще в зимове міжсезоння.
До речі, - цікава деталь: на сайті UА-футбол звіт про цей поєдинок спочатку вийшов під заголовком: «Контрольний матч «Гірник-Спорт» - «Інгулець» 2:0». Очевидно, модератор сайту не міг навіть припустити, що новачок першої ліги здолає одного з її старожителів та ще й на його полі, так упевнено й безапеляційно. Що-правда, через якусь годину цей казус вже було виправлено: замість 2:0 було вказано дійсний підсумок матчу – 0:2.
І наостанок, як і обі-цяли - про останні новини в кадровому складі, тобто про нових гравців, з якими уже підписано контракти. Отож про молодого, але уже доволі досвідченого півзахисника Сергія Панасенка ми вже розповідали в попередньому номері. А крім нього в наступному сезоні футболки «Інгульця» одягнуть голкіпер Ігор Гришин (попередні команди – ПФК «Олександрія», «Кримтеплиця», «Авангард» (Краматорськ), «Шахтар» (Свердловськ) та «Нікополь-НПГУ»); захисник Олександр Волчков (ФК «Одеса», «Ністру» (Молдова), «Левадія» та «Локомотив» (обидва – клуби мейстріліги – естонської вищої ліги) та «Гірник-Спорт»); півзахисник Максим Покотилюк («Іл-лічівець» (Маріуполь); «Орлич» (Сухеднюв, Польща, «Скра» (Ченстохова, Польща), «Полонія» (Бітум, Польща), «Авангард» (Краматорськ).
Отож період підготовки до ігор чемпіонату та Кубку України триває. Уже на момент виходу цього номера з друку обидві наші команди поміряються силами в контрольних поєдинках з дублерами дніпропетровського «Дніпра»: «Інгулець» з «Дніпром» (U-21), а «Інгулець-2» з «Дніпром» (U-19). Про результати цих поєдинків – у наступному номері газети.

Володимир Кіфенко.

На знімках: гострий момент біля воріт «Зірки»; футболісти «Інгульця» вітають один одного з черговим взяттям воріт суперника.