молода мама Юлія Бурлак з донькою Улянкою приймають вітання від С. Завалія та Т. СакариУсі новонароджені немовлята у День української вишиванки отримали подарунки від голів районної державної адміністрації Сергія Завалія, районної ради Тамари Сакари та заступника голови райдержадміністрації Тетяни Панети - свої перші вишиванки. Організатори свята впевнені, що ці немовлята – майбутнє України, а вишиванки стануть їх оберегами на все життя. Свято української вишиванки виникло спонтанно, і кожен її візерунок показує, з якої ти області чи регіону. Вишиванка - не просто ознака національної ідентичності, але й символ продовження українського роду, за який дякували породіллям Юлії Бурлак - мешканці Нового Стародуба, що народила дівчинку Улянку, вагою 2 .900 кг та Ірині Музилі, жительці Ганнівки за хлопчика Данилка, вагою 3 кілограми 900 грамів.

Молоді матері, в свою чергу, висловили подяку і зазначили: (Юлія)  - «Дуже гарна вишиванка – хочу щоб моя донечка носила і любила у душі все наше рідне, українське», (Ірина) - «Ця сорочка буде оберегом і моїй дитині». Окрім вишиванок від кращих майстринь для немовлят, кожна породілля отримала і подарунки від представників влади.

За статистикою у Петрівському районі у квітні місяці народилося 8 немовлят. Показник приросту народжуваності є своєрідним індикатором соціально-економічної ситуації в нашому регіоні, та завдяки увазі влади, яку вона приділяє молодому поколінню, фіксується поступовий приріст народжуваності нашого населення – до середини травня уже народилося 5 немовлят. Важливо, щоб у наших людей закріпилося відчуття впевненості і стабільності, а тоді й демографія позначатиметься більш оптимістичними показниками.

Олена Приходкова

представники влади вручають вишиванку для сина Богдана породіллі І. Музилі

На знімках: молода мама Юлія Бурлак з донькою Улянкою приймають вітання від С. Завалія та Т. Сакари; представники влади вручають вишиванку для сина Богдана породіллі І. Музилі.