земляк-петрівчанин, захисник України Лисенко Олексій Сергійович.Цього тижня страшна звістка чорною міткою знову прилетіла до нас зі Сходу:  під час виконання бойового завдання 17 лютого 2016 року смертю героя на 24-му році життя трагічно загинув наш земляк-петрівчанин, захисник України Лисенко Олексій Сергійович.

Народився Олексій Сергійович Лисенко 26 жовтня 1992 року в смт Петровому, в 2009-му році закінчив Петрівську гімназію, кількома роками раніше - Петрівську дитячу музичну школу по класу баяна. У 2009 році вступив до Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В.Лазаряна. Був здібним і тямущим студентом, тож упродовж усього періоду навчання отримував стипендію. Крім того - був незмінним активістом студенської художньої самодіяльності, учасником загальнодержавних телевізійних шоу «Битва хорів» та «Україна має талант». У 2014 році закінчив університет, отримавши спеціальність інженера залізничного транспорту, після чого влаштувався на роботу до управління залізничного транспорту в ПівнГЗК.

Саме з цього підприємства 7-го лютого 2015 року був призваний до лав Збройних Сил України, і після кількатижневої підготовки направлений на Схід, в зону бойових дій, де спочатку проходив службу на офіцерській посаді в групі інженерного забезпечення 17-ї танкової бригади, а близько місяця тому лейтенант Лисенко Олексій Сергійович був призначений начальником інженерної служби 20-го окремого мотопіхотного батальйону 93-ї механізованої бригади. До повноважень інженерної служби було віднесено обладнання фортифікаційних споруд, будівництво загороджувальних ліній, а також розмінування. Саме під час розмінування в районі села Піски, що на Донбасі, група бійців під командуванням молодого офіцера не помітила підступно замасковану міну-розтяжку, встановлену однією з ворожих диверсійно-розвідувальних груп…

Особливий трагізм ситуації полягає ще й в тому, що, фактично, термін строкової служби нашого земляка вже добіг кінця, з дня на день він мав по ротації повернутися додому. Однак підступна доля розпорядилася по-своєму, а криваве «перемир’я» продовжує збирати свій смертельний ужинок.