новорічні посилки комплектують працівники райдержадміністраціїПетрівщина продовжує допомагати Українській Армії та своїм землякам-військовослужбовцям. Так напередодні новорічних свят районною державною адміністрацією та районною радою було організовано збір посилок для воїнів-земляків.

- Наближаються свята, найбільш казкові та очікувані, які, зазвичай, кожна українська родина зустрічає разом із найближчими людьми, в сімейному колі. В зоні АТО зараз знаходиться більше ста наших земляків, хлопців, що ціною свого здоров’я і життя дають нам змогу працювати, спокійно спати і просто радіти життю. Гадаємо, що петрівчани зможуть підтримати воїнів, які знаходяться на передовій, далеко від рідних і домашнього вогнища та передати їм до святкового новорічного столу гостинці, щоб і вони відчули затишок свята, – з такими словами звернулися керівники району Сергій Завалій та Тамара Сакара до керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств і відомств України, розташованих на території району, сільських та селищних рад.

туристи з Петрівщини біля найбільшого у світі акваріумаПрактика додаткового стимулювання сільськогосподарських працівників за успішну і продуктивну роботу не нова. Форми і методи цього стимулювання також напрацьовувалися роками, тож перелічити їх усі доволі складно: зазвичай до професійного свята передовиків сільськогосподарського виробництва нагороджують грошовими преміями, матеріальними подарунками у вигляді електроніки чи побутової техніки, за радянської доби також поширеними були випадки надання безкоштовного житла, поліпшення житлово-побутових умов.

А ще, знову ж таки за часів Радянського Союзу, досить популярними були такі методи стимулювання, як нагородження туристичними путівками або путівками на відпочинок в санаторії чи курорти.

Сергій ЗавалійОсь і добігає кінця черговий, уже 2015 рік. Можливо, він видався не таким розпачливо страшним, як попередній, 2014-й, але однак доволі трагічним, з огляду на постійно жевріючий вогонь конфлікту на Сході країни, який ледь не щодня позначений випадками загибелі наших воїнів і будь-якої миті знову може розбурхатися в жорстоку стихію, що, як і торік,  поглинатиме вже десятки, сотні, тисячі життів. А ще рік 2015 виявився одним з найскладніших за всю історію державної незалежності в плані можливостей для економічного розвитку країни, адже вимушена необхідність суттєво підвищити витрати на обороноздатність та розвиток Збройних Сил України співпала з різким зростанням цін і тарифів на енергоносії та будь-які послуги, пов’язані з їх використанням. І все ж – ми витримали.  Більше того – витримали без особливих втрат і потрясінь, що могли б становити реальну загрозу для нашої державної незалежності. Так – було справді нелегко. Однак минулий рік уже вкотре переконав у тому, що в найскладніші періоди своєї історії українці вміють згуртовуватися, підставляючи плече один одному та спільними зусиллями долаючи всі негаразди. А Україна таки починає змінюватися. Можливо, ці зміни відбуваються не так швидко, як би нам усім цього хотілося, але вони є очевидними, а отже в серцях кожного з нас поселяється оптимізм, з’являється своєрідний промінчик світла в кінці довгого тунелю невизначеності та безнадії.

Наша Петрівщина – показовий зріз середньостатистичної української території. Для нас рік, що минув, також був позначений як втратами, так і здобутками, причому, говорячи про здобутки, маємо засвідчити, що їх виявилося не менше, а, можливо, й більше, ніж навіть у спокійніші, благополучніші часи. Завдяки чому їх вдалося досягти,і які перспективи очікують Петрівщину в році прийдешньому, 2016-му? Про це просимо поділитися з читачами районки власними міркуваннями голову районної державної адміністрації Сергія Завалія.

Нещодавно наша родина зазнала великого горя. На 57 році життя пішов у вічність наш дорогий чоловік, батько, син, брат Віктор Володимирович Пеліпака.

Добрі люди нас не залишили наодинці з бідою, допомогли у тяжку хвилину. Особливі слова вдячності хочеться сказати керівництву та працівникам ПАТ « ЦГЗК», педагогічному колективу Петрівської ЗШ І ступеня, батькам учнів 2 – Б класу, сім’ям В.А.та М.М.Іщенко, О.І.Біленко, В.В.Темній, Л.М. та Б.М.Кірієнко, Н.В.Барахманській, мешканцям будинків №42 та 44 по вул. Жовтневій.

Щире спасибі і низький уклін вам, добрі люди. Нехай Бог дає всім вам здоров’я і довголіття, оберігає ваші сім’ї.

Родина Пеліпаки.

Смт Петрове, м. Київ, м. Олександрія.

Запрошення до участі у Конкурсі

  1. Організація громади «Іскрівчани» та Програма розвитку ООН (Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду») цим оголошенням запрошують підрядників з доброю репутацією надати запечатані цінові пропозиції для виконання таких видів робіт у межах Мікропроекту «Інноваційні енергоефективні заходи в лікарській амбулаторії с. Іскрівка. Капітальний ремонт системи опалення з встановленням піролізного котла», що знаходиться за адресою: провулок Набережний, 7, с. Іскрівка, Петрівський район. Роботи передбачають заміну системи опалення з встановленням піролізного котла, прочищення опалювальних радіаторів, будівництво димової труби, влаштування ганку, дверей в теплогенераторній.

Підрядники повинні мати досвід проведення ремонтно-будівельних робіт на об’єктах подібного або вищого рівня складності.

  1. Тендерну Документацію можна безкоштовно отримати за такою адресою: Іскрівська сільська рада, вул. Інгулецька, 22, с. Іскрівка, Петрівський район. Пропозиції повинні залишатися чинними впродовж 60 (шістдесяти) днів з дати розкриття Конкурсних пропозицій і повинні бути в запечатаному вигляді доставлені за вищенаведеною адресою не пізніше ніж 11.00, 22.01.2016 р., після чого вони будуть розкриті у присутності наявних учасників тендеру. Конкурсні Пропозиції, надані пізніше встановленого терміну, не приймаються і повертаються учасникам тендеру нерозкритими.
  2. Зацікавлені підрядники можуть отримати додаткову інформацію за адресою, зазначеною вище або за телефоном: голова ГО «Іскрівчани» Тороп Юлія Григорівна, тел.0671091973.

1. Організація громади «Новостародубський розвиток» та Програма розвитку ООН (Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду») цим оголошенням запрошують підрядників з доброю репутацією надати запечатані цінові пропозиції для виконання таких видів робіт у межах Мікропроекту «Енергозберігаючі заходи в школі с. Новий Стародуб. Капітальний ремонт: заміна вікон на металопластикові», що знаходиться за адресою: вул. Степняка Кравчинського, 7, с. Новий Стародуб, Петрівський район. Роботи передбачають заміну дерев’яних вікон на металопластикові.

Підрядники повинні мати досвід проведення ремонтно-будівельних робіт на об’єктах подібного або вищого рівня складності.

2. Тендерну Документацію можна безкоштовно отримати за вищенаведеною адресою: вул. Степняка Кравчинського, 7, с. Новий Стародуб. Пропозиції повинні залишатися чинними впродовж 60 (шістдесяти) днів з дати розкриття Конкурсних пропозицій і повинні бути в запечатаному вигляді доставлені за вищенаведеною адресою не пізніше ніж 13.00, 22.01.2016 р., після чого вони будуть розкриті у присутності наявних учасників тендеру. Конкурсні Пропозиції, надані пізніше встановленого терміну, не приймаються і повертаються учасникам тендеру нерозкритими.

3. Зацікавлені підрядники можуть отримати додаткову інформацію за адресою, зазначеною вище або за телефоном: голова ГО Бурлак Лариса Георгіївна, тел.0988840374.