Шановні земляки-аграрії Кіровоградщини!

Від імені депутатів обласної ради щиро вітаю з нагоди свята – Дня працівників сільського господарства!

З давніх-давен Кіровоградська земля славилася добрими, талановитими та працьовитими людьми. Наша область була і залишається осередком міцних та усталених сільськогосподарських традицій.

І не дивно, що серед вас, працівників сільського господарства, багато депутатів місцевих рад, управлінців, адже ви живете на рідній землі, розвиваєте свою малу Батьківщину, вам довіряють люди, і відверто кажучи – саме на вас сьогодні тримається село, а значить і вся Україна.

Вклоняюся і висловлюю глибоку подяку всім працівникам сільського господарства не тільки за щоденну невтомну працю, а й за допомогу нашим військовим. Ваш внесок неоціненний не тільки у продовольчу безпеку країни, а й у збереження її незалежності та кордонів.

Гарних врожаїв і мирного неба!

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні працівники сільського господарства!

Сердечно вітаємо вас із професійним святом.

Відзначення Дня працівників сільського господарства - це визнання державою звитяжної хліборобської праці на благо України, це хвала мозолястим рукам селян, які знають справжню ціну хлібу!

Висловлюємо глибоку подяку хліборобам, механізаторам, тваринникам, організаторам агропромислового виробництва району. Ваша робота нелегка, але дуже важлива. Адже напружена хліборобська праця була і залишається визначальною складовою розвитку держави, запорукою її процвітання. Ваші працьовиті руки, природна мудрість, невсипуща працездатність, багатий досвід живлять сьогодні українську ниву, стверджуючи істину: якщо є урожай, то у народі - мир і спокій.

Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ваші ниви, хай втілюються в життя ваші плани, задуми та спо-дівання на радість вашим рідним, на благо розквіту рідної України та піднесення добробуту всього українського народу. Хай обходять вас стороною природні стихії, а ваші родини живуть у сімейному затишку, щасті, благополуччі та при доброму здоров’ї!

Районна державна адміністрація

Районна рада

 * * *

Відзначення Дня працівників сільського господарства – це визнання державою звитяжної хліборобської праці на благо країни, це хвала мозолястим рукам, які знають справжню ціну хліба!

Своєю плідною працею та силою духу ви звеличуєте рідний край та нашу Україну, примножуєте її успіхи і досягнення.

Аграрний сектор економіки тому й іменується базовим, що разом з іншими складає основу життя держави та добробуту її громадян. І лише спільними зусиллями, єдністю та згуртованістю ми зможемо максимально зміцнити потужність і конкурентоспроможність вітчизняного сільськогосподарського виробництва.

Тож хай щедро родять ниви, над нами буде мирне небо, завжди світить сонце, а в кожному домі панують добро та злагода!

З повагою народний депутат Анатолій Кузьменко

Шановні працівники радіо, телебачення та зв’язку!

Щиро та сердечно вітаю вас із професійним святом – Днем працівників радіо, телебачення та зв’язку України!

Відповідальність, компетентність, почуття обов’язку завжди супроводжують вас у повсякденному житті. Важко переоцінити роль радіо та телебачення у формуванні громадської думки, висвітленні життєдіяльності нашого рідного регіону. Це свято об’єднує людей різних професій: журналістів, редакторів, видавців, режисерів, операторів – усіх тих, чия благородна праця забезпечує одне з основних прав громадян – право свободи слова.

У день вашого професійного свята бажаю всім міцного здоров’я, добра й злагоди у ваших сім’ях, здійснення задумів і мрій, удачі, успіхів і благополуччя. Хай усі ваші сміливі плани будуть реалізовані. Радуйте глядачів і слухачів своїми знахідками та досягненнями, залишайтеся завжди цікавими, не втрачайте своєї індивідуальності.

Миру та благополуччя вам і вашим сім’ям!

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

 * * *

Шановні працівники радіо, телебачення та зв’язку!

Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята. Завдяки вам ми щодня дізнаємося про події у світі. Ваша праця допомагає людям відчути причетність до процесів сучасності, відкриваючи широкі можливості для людських контактів і спілкування.

Це свято об’єднує людей різних професій: журналістів, редакторів, видавців, режисерів, операторів – всіх тих, чия благородна праця забезпечує одне з основних прав громадян – право свободи слова. Сьогодні головними показниками вашої роботи є відповідальне та творче ставлення до справи, зваженість і об’єктивність у висвітленні подій.

Бажаємо вам творчих перемог, натхнення і процвітання, гарного настрою сьогодні та завжди. Хай всі ваші сміливі плани будуть реалізовані. Радуйте глядачів і слухачів своїми знахідками та досягненнями, залишайтеся завжди цікавими, не втрачайте своєї індивідуальності.

Районна державна адміністрація

Районна рада

Шановне студентство!

Прийміть щирі вітання з нагоди Міжнародного дня студента. Ви – світла надія нашого краю, важливий чинник його соціально-економічного розвитку та духовного збагачення.

Це свято зближує та об’єднує молодих людей усього світу, бо це, насамперед, день студентської солідарності, що не має меж та кордонів.

Студенти завжди були авангардом української молоді. Від вашої небайдужої життєвої позиції, активної участі у суспільних перетвореннях великою мірою залежить майбутнє України.

Зичимо вам творчого натхнення, наполегливості та успіхів у всіх добрих починаннях, здійснення усіх юначих мрій і життєвих планів. Нехай ваші молоді серця наповняться святковим настроєм і радістю.

Районна державна адміністрація

Районна рада

До Дня працівників сільського господарства

Земля споконвічно була, є і залишиться годувальницею всього земного світу, а для селянина - ще й засобом існування. Тож село, скільки й існує на земельному полотні, живе за своїм укладом, менталітетом, розпорядком, які диктує природа. І селяни, завдяки щоденному спілкуванню з природою та невтомній повсякденній праці, відзначаються розсудливою виваженістю, мудрістю і відданістю землі.

Здавалося б, їхні працелюбство і працездатність мали  давно перетворити усі наші села в райські поселення, та на протязі ось уже багатьох років, непродумані земельні реформи (якщо можна так назвати ці авантюрні кроки, що начебто були покликані підвищити ефективність сільгоспвиробництва) не дають можливості малим і середнім господарствам розвиватись належним чином. Хоча не секрет, що саме сільське господарство в нашій країні є основним стрижнем економіки, а отже - запорукою стабільності і впевненості в майбутньому.

У сільському господарстві формується вагома частка валового внутрішнього продукту держави, а унікальність природних ресурсів галузі створює практично необмежений потенціал для економічного зростання. А тому, незважаючи на усі труднощі, наші працівники галузі були і залишаються дбайливими господарями, які вміють працювати, впроваджуючи нові технології сільськогосподарського виробництва, щорічно отримують стабільні врожаї основних сільськогосподарських культур та виробляють відповідну кількість тваринницької продукції.

Тільки в цьому році машинно-тракторні парки сільськогосподарських підприємств ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська», СФГ «Роксолана», ПСП «Зарічне», ПП «Дружба», ПСП «Райпольське», ТОВ «Агрофірма «Маяк» та ТОВ «Верес» поповнились надпотужною сільськогосподарською технікою кращих світових зразків та високопродуктивними посівними комплексами, загальною вартістю понад 30 мільйонів гривень.

На більш високому рівні розвивається насінництво. Зокрема, ТОВ «Агрофірма «Маяк» освоює виробництво нових сортів озимої пшениці та ячменю, пристосованих конкретно до наших кліматичних умов з потенційною урожайністю до 70 ц з гектара.

Набуває поширення технологія нульового та поверхневого обробітку грунтів, застосування комбінованих агрегатів при посіві сільськогосподарських культур.

Все це в комплексі, помножене на людський фактор,  дає можливість щорічно отримувати стабільні врожаї всіх сільськогосподарських культур, завдяки чому тільки в цьому році хлібороби нашого району виростили та зібрали понад 100 тисяч тонн зерна, із них 62 тисячі тонн найціннішої культури – озимої пшениці, яка видала в середньому з кожного гектара по 37 центнерів зерна. Найвища врожайність цієї культури в СФГ «СВС» - 61 центнер, ТОВ «Чечеліївське» - 57,3 ц, ТОВ «Агрофірма «Маяк» - 46,7 ц та ТОВ «Малинівське» - 45 ц з гектара.

Друге місце і за врожай-ністю, і за валовим збором належить такій важливій зерновій культурі, як озимий ячмінь, який видав з кожного гектара більше як 30 центнерів, і його валовий збір становить 23 тис. тонн.

Велику питому вагу серед зернових культур займає кукурудза, валовий збір якої склав у межах 60 тис. тонн, за середньої урожайності 43 ц з гектара.

Значна увага керівниками сільськогосподарських підприємств приділяється вирощуванню технічних культур, зокрема соняшнику та озимого ріпаку. Валовий збір першого становить – 57 тис. тонн, за середної врожайності – 22 центнери. А в таких господарствах, як СВК «Агрофірма «Маріампольська», ТОВ «Агрофірма «Чечеліївське», ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська”, ПСП «Зарічне», ТОВ «Верес», СФГ «СВС» та СФГ «Катрич» - від 25 центнерів і більше.

Шановні працівники сільськогосподарської галузі!

Щиросердно вітаємо всіх, хто має стосунок до святої хліборобської праці, з вашим професійним святом.

Шануємо ваші натруджені руки, пишаємося вашою любов’ю до матінки-землі, віримо у те, що ваша праця стане головною рушійною силою відродження України  як житниці Європи і світу, однієї з провідних країн світового співтовариства. Крім того, висловлюємо вам щиру вдячність за допомогу та підтримку навчальних і виховних дитячих закладів, яку ви надаєте кожен на своїй території.

Бажаємо вам добра і благополуччя, людського щастя і мирного неба, подальших успіхів у праці на благо Вітчизни.

Григорій Москалець, начальник відділу освіти райдержадміністрації,

Людмила Горбанець, голова райкому профспілки працівників освіти та науки.

 * * *

Шановні працівники сільськогосподарської галузі, всі жителі нашого хліборобського краю – Петрівщини!

Від щирого серця вітаю вас зі святом – Днем працівників сільського господарства! Роботящі руки хліборобів і тваринників працюють задля зміцнення економіки держави, підвищення добробуту народу, тож кожен з нас шанує їхню невтомну працю.

Бажаю працівникам і ветеранам сільського господарства щастя і здоров’я, достатку і благополуччя. Нехай процвітає наша держава, яка у тяжкій боротьбі відстоює свою незалежність. Слава Україні!

Олександр Поворознюк, депутат районної ради

Сергій Завалій оглядає світлицю-музей в Олександрівському сільському Будинку культуриДнями голова РДА Сергій Завалій, разом із своїми заступниками Олександром Лукашовим та Тетяною Панетою, побували з робочим візитом на території Чечеліївської та Малинівської сільських рад.

Розпочали візит з Олександрівки. Керівників району супроводжував сільський голова Сергій Дяченко. Під час своєї попередньої каденції Сергій Павлович зарекомендував себе як гарний дбайливий господар, тож на чергових місцевих виборах вкотре отримав вагому підтримку виборців, з чим і привітали його гості.

В Олександрівці голова райдержадміністрації та його заступники оглянули сільський Будинок культури, відзначивши гарний стан приміщення, в якому протягом останніх років було здійснено чималий обсяг ремонтних робіт. В Будинку культури якраз потрапили на репетицію відомого не лише в районі, а й далеко за його межами народного колективу «Джерело». Художній керівник колективу і завідувач закладу культури Дарія Когут розповіла гостям, що в серпні цього року народна артистка України Оксана Пекун, разом із знімальною групою телепрограми «Фольк-music», проводила зйомки виступу «Джерела», і тепер всі з нетерпінням чекають виходу новорічної програми за їх участю. Культпрацівники розповіли гостям, що найближчим часом планують проводити концерти в сусідніх територіальних громадах, тим самим  знайомлячи петрівчан зі своєю творчістю, а, разом з цим, заробляючи, хоч і невеликі, але кошти. Дарія Василівна показала гостям гарно оформлену Українську світлицю-музей, де зберігаються предмети побуту - справжні скарби декоративно-ужиткового мистецтва.

Олег Гіюк не тільки давав предметні поради стосовно особливостей несення служби, а й заспокоював батьківПід пильним наглядом військового комісара Петрівського районного військового комісаріату Олександра Братченка пройшла відправка ще 12 призовників, які незабаром приступлять до виконання свого військового обов’язку. Привітати хлопців цього дня та дати їм корисні поради прийшли голова районної організації ветеранів України Олег Гіюк, голова волонтерської організації Алла Горністова та священнослужителі обох райцентрівських православних церков - отці Дмитрій та Михайло.

Останнім часом у нашому районі склалася чудова традиція проводити в такі дні молитву, а також окроплювати майбутніх військових свяченою водою. Це, напевне, одна з найкращих традицій, адже вона несе в собі стільки добра і світла, що заспокоює серця рідних та батьків і вселяє надію на краще. Також хлопцям подарували натільні хрестики та іконки, які мають зберігати від всілякого лиха.

Звичайно, що рідним та близьким важко надовго відпускати дорогих їхньому серцю людей, і тепер вони кожної миті чекатимуть їх дзвінка чи листа. Хочеться нагадати, що строкова служба зробить з хлопців справжніх чоловіків, допоможе їм змужніти та стати більш самостійними. І поки вдома з нетерпінням чекатимуть їх повернення, вони кожного дня доводитимуть, що є гідними синами України.

мати турбується про дитинуСезонна недуга, якої краще уникнути

З приходом холодів все частіше починають говорити про грип, а все тому, що саме в холодну пору року трапляються епідемії грипу, які негативно позначаються на здоров’ї дуже багатьох людей.

Ось і зараз, за прогнозом епідеміологів, на Україну насувається чергова епідемія грипу. Пік захворювання припаде на січень-лютий 2016 року. Українців атакуватимуть одразу три штами: старі знайомі «Каліфорнія» та «Швейцарія», а також новий різновид з Азії - «Пхукет».

«Каліфорнія» – це так званий «свинячий», як його називали, або пандемічний грип. Перехворіло вже на цей грип багато людей, тому він вже не такий небезпечний для нашого населення, - говорять медики. Перші симптоми схожі у всіх штамів. Висока температура, хворого морозить, сильно болять голова та м’язи. У дітей можлива блювота та діарея. До речі, саме найменші українці, разом із вагітними жінками та людьми похилого віку, найбільш уразливі до вірусу. Щоб уникнути захворювання, медики радять зробити обов’язкову вакцинацію восени, щоб не захворіти взимку.

Причому краще робити це якнайшвидше, щоб організм встиг сформувати імунітет до епідемії. Отож потрібно прийти на вакцинацію впродовж найближчих тижнів. Імунітет від грипу організм виробляє впродовж місяця.

Грип - це гостре вірусне захворювання, яке може вражати людей, незалежно від їх віку чи статі, і яке супроводжується такими проявами, як загальна інтоксикація організму, а також катаральними явищами у вигляді риніту, закладеності носа і сильного кашлю.

Красти чи використовувати крадену трансформаторну оливу — собі дорожче!

Проблема крадіжок трансформаторної оливи з енергетичних об’єктів була й залишається в нашій країні надзвичайно актуальною. Трансформатор, з якого злили оливу, зазвичай виходить з ладу, відтак без електропостачання залишаються сотні будинків, медичні заклади, школи, дитячі садочки... Але зловмисників це не зупиняє, для них головне - нажитися, а якою ціною - то вже справа третя.

Службою економічної безпеки ПАТ «Кіровоградобленерго» спільно з правоохоронними органами області проводиться відповідна робота по недопущенню таких протиправних діянь, і вона доволі результативна, однак охочих поживитися за чужий рахунок все одно вистачає.

Одним із дієвих способів звести нанівець «здобутки» нечистих на руку ділків стало додавання до трансформаторної оливи спеціальних присадок. Дана методика вже застосовується в ПАТ «Кіровоградобленерго» та ряді інших енергокомпаній. Ці домішки не чинять негативного впливу на роботу енергетичного обладнання, але при цьому дозволяють шляхом проведення хімічного аналізу встановити походження оливи, яку вилучили у підозрюваних в крадіжках осіб. У подальшому під час проведення слідчих дій і розгляду справи в суді даний факт виступає неспростовним доказом вини як крадіїв, так і скупників краденого.

Окрім цього, вказані присадки фактично «вбивають» двигуни внутрішнього згорання, в яких поцуплену трансформаторну оливу використали як домішку до пального. Через кілька тижнів роботи на такій суміші паливна апаратура двигунів стає недієздатною.

Також трансформаторна олива, до якої додали присадки, набуває властивостей агресивних сполук і при потраплянні на шкіру спричиняє серйозні хімічні опіки.

ПАТ «Кіровоградобленерго» застерігає власників автотранспортних засобів і сільськогосподарської техніки від використання добутої неправомірним шляхом трансформаторної оливи. Це тягне за собою реальну загрозу виходу з ладу техніки і здоров’ю обслуговуючого її персоналу!

Прес-служба ПАТ «Кіровоградобленерго».

Постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 року № 221 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції.

Реабілітація буде здійснюватись на базі діючих лікувальних та санаторно-курортних закладів, які мають сучасну матеріально-технічну базу та кваліфіковані кадри, а саме: ДП «Клінічний санаторій «Курорт Березовські мінеральні води» та ДП «Південь-Курорт-Сервіс» санаторій «Орізонт».

Організацію направлення учасників АТО до таких закладів здійснює управління соціального захисту населення.

Для отримання послуг з психологічної реабілітації необхідно:

стати на облік до управління соціального захисту населення;

подати наступні документи:

У новорічні свята українці відпочиватимуть сім днів: три дні – на Новий рік і чотири – на Різдво.

Кабінет міністрів України рекомендував керівникам підприємств перенести робочий день з п’ятниці, 8 січня, на суботу, 16 січня 2016 року.

Рекомендація відноситься до підприємств, установ та організацій, у яких встановлено п’ятиденний робочий тиждень, повідомив перший заступник міністра соціальної політики України Василь Шевченко.

Таким чином, для святкування Нового року та Різдва буде виділено сім вихідних днів: 1-3 і 7-10 січня.

Крім того, робочий час 31 грудня і 6 січня рекомендовано скоротити на одну годину.

В Україні перенесення робочих днів у свята регулюється розпорядженнями Кабміну, які носять рекомендаційний характер, проте неухильно виконуються на всіх підприємствах з п’ятиденним робочим тижнем.