знайомство з Червонокостянтинівською сільською радою та перші робочі моментиГолова Петрівської райдержадміністрації Сергій Завалій разом зі своїм заступником Тетяною Панетою здійснив робочу поїздку до Червонокостянтинівської територіальної громади. Насамперед він поспілкувався з колективом сільської ради з питань виконання доходної частини бюджету та аналізу фінансування установ Червонокостянтинівської сільської ради. Саме ця територія викликає занепокоєння голови райдержадміністрації, адже тут існують проблеми з наповненням бюджету. Як виявилось, причина цих негераздів у тому, що в Червонокостянтинівці не існує потужного сільськогосподарського підприємства, а натомість, є безліч одноосібних власників.

Сільський голова Тетяна Кисилиця ознайомила посадовців із соціальними об’єктами в с. Червонокостянтинівка та с. Баштине. Сергій Володимирович та Тетяна Григорівна побували в дитячих дошкільних закладах, ФАПах та Червонокостянтинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. В дитячих садочках створені всі умови для виховання малечі: в затишних кімнатах зроблено ремонт, придбані нові меблі та іграшки. Червонокостянтинівський ДНЗ відвідує 25 дітей, Баштинський ДНЗ – 20 дітей, функціонують різновікові групи. На належному рівні організовано харчування дітей.

в дитячому садочку гамірно і не вщухає сміх, маленькі вихованці щиро радіють такому візиту

Гарне враження склала Червонокостянтинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів. В класних кімнатах подекуди ще тривають ремонтні роботи, але загалом приміщення гарні, світлі, естетично привабливі, що і було відмічено очільником району. В школі навчається 136 учнів, з сіл Баштине та Краснопілля діти підвозяться шкільним автобусом. Педагогічний колектив закладу працює злагоджено та результативно – школярі беруть участь у предметних олімпіадах, на обласному конкурсі програм інформатизації навчальних закладів «Школа інформаційного суспільства» отримали Диплом ІІ ступеня. Директор школи Наталія Гавриленко була нагороджена Дипломом ІІІ ступеня за участь в обласному конкурсі «Педагогічна блогосфера».

 в школі було відмічено затишні приміщення і чудову атмосферуСпілкуючись із працівниками установ керівники цікавилися матеріальним забезпеченням та проблемними питаннями. Деякі з негараздів вирішували на місці. В с. Баштине Сергій Завалій та Тетяна Панета зустрілися й обговорили питання підтримки соціальної сфери з депутатом районної ради Катериною Галуган.

Коментуючи побачене під час поїздки, голова РДА Сергій Завалій, зокрема, сказав: «Проблем вистачає. По можливості обов’язково буду допомагати їх вирішувати. Мої враження є теплими і позитивними насамперед тому, що я зустрів тут справді гарних, відповідальних людей в особі директора школи Наталії Гавриленко, завідувачів ДНЗ Оксани Бас і Алли Коннік, завідувачів ФАПів Надії Пилипчук та Тетяни Лавріненко.

здоров’я тонка річ, тож завітали і до тих хто його береже. Впевнений, що на ентузіазмі і небайдужості таких людей тримається село. Сільському голові необхідно більш результативно консолідувати сили громади, бізнесу, депутатського корпусу, щоб ця територія ставала ще більш процвітаючою».

За матеріалами сайту РДА

На знімках: знайомство з Червонокостянтинівською сільською радою та перші робочі моменти; в дитячому садочку гамірно і не вщухає сміх, маленькі вихованці щиро радіють такому візиту; в школі було відмічено затишні приміщення і чудову атмосферу; здоров’я тонка річ, тож завітали і до тих хто його береже.