Шановні земляки!

Районна державна адміністрація та районна щиро вітають вас з родинним святом – Днем сім’ї!

Сім’я – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, те, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Саме сім’я є тією цеглинкою, з якої складається добробут та спокій у нашій державі 

Бажаємо всім сім’ям щасливої долі, міцного здоров’я, добробуту, благополуччя, миру, злагоди та любові. Нехай будуть щасливими і вдячними ваші діти, а буденні клопоти завжди радісними і приємними. Нехай для кожного з вас родина буде найнадійнішою фортецею, тим місцем, де завжди зрозуміють, підтримають і допоможуть..

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

На Петрівщині відзначили 69-ту річницю Великої Перемоги

з вітальним словом до жителів Йосипівки звертаються Світлана Тилик, Іван Великий та Іван ШульгаОсь уже і стала історією чергова – 69-та річниця від Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Свята, яке більшість наших земляків вважають найголовнішим з-поміж усіх державних чи релігійних. І хоча цьогорічне свято Перемоги видалося особливо сумним і тривожним, з огляду на усім нам відомі обставини, схоже, що загроза зовнішньої агресії стала додатковим чинником, здатним згуртувати наше суспільство. Принаймні та такий висновок наштовхує багаточисельна колона петрівчан, що вийшли 9 травня на вулиці селища, аби згадати полеглих та віддати данину шани небагатьом уже ще живим землякам, що визволяли Батьківщину, рятуючи світ від загрози коричневої чуми. Щоправда, чи вдасться об’єднати так само різні регіони країни?.. На жаль, навряд чи сьогодні хтось дасть з цього приводу однозначно втішний прогноз. Занадто ж бо глибоко проросли штучно посіяні недолугими політиканами зерна взаємної ненависті, недовіри і зневаги. Хоча винні в цьому, певне, не лише одні вони, але й усі ми, адже не змогли зупинити вчасно провокаторів від політики, ладних в запалі гонитви за виборчими дивідендами кидати одне в одного легковажними, але вкрай серйозними звинуваченнями, як то «фашисти», «екстремісти» і тому подібне. Недарма народна мудрість в таких випадках застерігала: «Сіятимеш вітер – пожнеш бурю!» Ми, на жаль, до цих слів ставилися вкрай легковажно, а тепер уже не знаємо, як цю бурю вгамувати.

Петро Порошенко та Юрій Луценко, Микола ТоменкоУкраїна зачекалася змін, що могли б нарешті, бодай на третьому десятку літ державної незалежності, скерувати її курс в напрямку до прогресивної цивілізованої спільноти. І наш народ рішуче налаштований підтримати ці зміни. Справа лише за тим, як безпомилково обрати інструмент для такого руху.

Саме до цих розмірковувань спонукав багатотисячний натовп кіровоградців, що зібрався минулого тижня на головній політичній арені міста – площі Героїв Майдану, аби поспілкуватися з найрейтинговішим кандидатом на найвищу державну посаду – Петром Порошенком. Такої численної аудиторії в обласному центрі не вдавалося збирати свого часу навіть колишній «надії нації», людині, з якою багато хто з нас пов’язував тоді свої сподівання і яка так безславно і бездарно їх не виправдала.

учасники шахових змаганьВислів «Свято зі сльозами на очах» увійшов у наше життя близько 40 років тому. Та вперше він асоціюється з дуже конкретними і трагічними обставинами – у дні відзначення Перемоги в Україні від рук терористів-спецпризначенців і проплачених сепаратистів гинуть люди. Гинуть за те, що люблять Батьківщину, не хочуть, щоб Україну розшматували або і знищили як незалежну державу. 

В багатьох містах відзначення Дня Перемоги пройшло за спрощеними сценаріями, людей закликали не брати участі в масових заходах, бо побоювалися, що екстремісти не зупиняться навіть перед тим, щоб пролити кров ветеранів та інших учасників святкових урочистостей.

УМВС України в Кіровоградській області з метою максимального комплектування підрозділів патрульної служби міліції особливого призначення здійснює набір серед працівників органів внутрішніх справ, військовослужбовців, цивільних громадян, ветеранів-пенсіонерів органів внутрішніх справ. Усіх бажаючих увійти до складу цих підрозділів просимо звертатись до сектору кадрового забезпечення Петрівського РВ УМВС України в області за адресою: смт. Петрове, вул. Садова, 45.

міцне рукостискання голови РДА О.Анісімова та І.ЗаудальськогоДень Перемоги! Всього два слова, а скільки емоцій! І радість, і сум, і гордість, і біль! Особливо важливим цей день є для наших дорогих ветеранів, які з нетерпінням та хвилюванням чекають на нього. Знають вони також, що до них в переддень свята завітають гості, й до їхнього приїзду ретельно готуються – одягають свої кітелі, обрамлені бойовими та трудовими нагородами. А гостями, в цьому році були голова райдержадміністрації Олександр Анісімов, голова районної ради Світлана Тилик, директор управління соціального захисту населення Валентина Сибіра та голова ради ветеранів України Олег Гіюк.

Вони відвідали ветеранів селища та району, поздоровили з наступаючим святом, побажали міцного здоров’я і довголіття. Вручили грамоти та грошову нагороду. До привітань приєднувалися голови сільських рад, представники господарств, учні. Під час цих зустрічей усі хвилюються, але наші герої - більше за інших. Згадуючи ті страшні роки – плачуть і переживають. Адже вони такою дорогою ціною вибороли для нас мирне небо і спокійне життя.

вітання приймає Л.Д.АндрусенкоДругого травня до оселі мешканки Чечеліївки, матері-героїні Лідії Данилівни Андрусенко завітали начальник відділу соціального захисту населення Петрівської РДА Валентина Сибіра, заступник начальника відділу соціального захисту населення Микола Посвистак, Чечеліївський сільський голова Сергій Дяченко та секретар сільської ради Тетяна  Доценко. Вони тепло і сердечно привітали Лідію Данилівну з дев’яносторічним ювілеєм, подякували за багаторічну працю на освітянській ниві та побажали їй міцного здоров’я і довголіття. Також гості вручили іменинниці подарунок і квіти.

А кількома днями раніше вітання з нагоди 90-річного ювілею приймала ще одна високоповажна довгожителька - петрівчанка Зоя Костянтинівна Глінкіна, котра своєю невтомною працею та вихованням добросовісних, працьовитих дітей та онуків здобула повагу і авторитет серед жителів селища.

На знімку: вітання приймає Л.Д.Андрусенко.

загальне фото учасниківУ далекому минулому залишилися роки, коли практично в кожному селі діяли духові оркестри, які своєю музикою супроводжували всі урочисті заходи, брали участь в концертах. У Петровому було кілька таких оркестрів, практично кожна колона крокувала на демонстрації і мітинги під мідні звуки маршів. А як урочисто проходили районні та обласні марш-паради духових оркестрів!

Вже кілька років поспіль, намагаючись відродити традиції, які додавали урочистості масовим заходам, в районі проводяться конкурси загонів юних барабанщиць, виступи яких супроводжують і заходи, присвячені Дню Перемоги. Вже вп’яте такий конкурс пройшов у райцентрі 7-го травня, присвячений він був 70-річчю визволення Кіровоградщини від гітлерівських загарбників.

ФК «АФ «П’ятихатська» вперше у своїй історії виборов Кубок Кіровоградської області з футболу

ФК «АФ «П’ятихатська» - володар Кубку Кіровоградської області 2014 року.Отож 9 травня на стадіоні «УкрАгроКому», що в сусідній Головківці, у фінальному поєдинку за Кубок Кіровоградщини зустрілися майстри шкіряного м’яча з ФК «АФ «П’ятихатська» і неодноразовий вже володар цього трофею та багаторазовий чемпіон області ФК «Буревісник» зі Знам’янського району.

Власне, вже перші хвилини згаданого поєдинку дали зрозуміти, що цього разу розгромного рахунку на користь якоїсь із сторін очікувати не варто, адже зустрілися два цілком співмірні за класом і налаштованістю на підсумковий результат колективи. Тож боротьба практично на кожному клаптику цього чудового футбольного газону виявилася в’язкою, часом з доволі жорсткими зіткненнями, які, втім, слід віддати належне гравцям обох команд, - не переросли у відверту грубість.

На території України розпочалася цільова оперативно-профілактична операція “Зброя та вибухівка”. Метою операції є запобігання незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, виявлення, перекриття каналів їх надходження в злочинне середовище.

Петрівський  РВ УМВС нагадує, що відповідно до ст.263 Кримінального кодексу України за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачається кримінальна відповідальність. Але, згідно ч.3 вказаної статті, звільняється  від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, вибухові речовини або вибухові пристрої. Разом з тим, з огляду на складну політичну ситуацію, що має місце сьогодні в нашій країні, зобов’язання по контролю щодо недопущення перевезення зброї та вибухових речовин, окрім інших спецслужб, покладено також на працівників Державної Автомобільної Інспекції. Тож просимо водіїв з розумінням ставитися до вимоги інспекторів надавати для огляду, в разі підозри,  багажне відділення чи салон Вашого транспортного засобу.

Наталія Рудяченко, інспектор Петрівського ВДАІ, капітан міліції.

ГРАФІК
особистого прийому громадян керівництвом
Кіровоградської обласної державної адміністрації
Прийом проводиться з 10 до 12 години