Дорогі ветерани!

Щиро вітаємо вас із Днем визволення України від фашистських загарбників!

День визволення України від фашистських загарбників – це важливе свято в українській історії, символічне для багатьох людей і не лише учасників страшних подій Великої Вітчизняної війни.

Ми добре знаємо і пам’ятаємо про подвиг наших визволителів, про вклад у загальну перемогу кожного – чи то воїна на ратному полі, чи трудівника тилу. 

Шановні працівники  автомобільного транспорту та дорожнього господарства!

Районна державна адміністрація та районна рада вітають всіх, хто вірний професійному обов’язку, трудиться на автобусах, вантажному та легковому транспорті. Ви керуєте різними машинами, але всі ви – на одному шляху. Від вашої майстерності та якості роботи дорожників, які забезпечують будівництво та ремонт доріг, залежить своєчасність здійснення перевезень. Ваша завзята та відповідальна праця викликає заслужену повагу.

Щиро бажаємо усім працівникам автомобільного транспорту та дорожнього господарства щастя, добробуту, нових трудових здобутків і лише зеленої вулиці на усіх життєвих і автомобільних шляхах!

Тамара  САКАРА, голова райдержадміністрації

Світлана  ТИЛИК, голова  районної ради

 

Л.Салоїд вітає учасників мітингу24 жовтня в Петровому відбувся мітинг-реквієм, присвячений 70-й річниці визволення України від загарбників та ушануванню загиблих воїнів. В заході взяли участь заступник голови обласної ради Л.Салоїд, голови райдержадміністрації та районної ради Т.Сакара і С.Тилик, військовий комісар Олександрійського об’єднаного міського військового комісаріату С.Сидоренко, керівник районної організації ветеранів України О.Гіюк, Преосвященнійший Боголєп – єпископ Олександрійський і Світловодський, настоятель Свято-Покровської церкви Петрового ієрей Д.Городецький, члени військово-патріотичної громадської організації «Слава» на чолі з В.Шевченком, голова районної організації ветеранів УСВА М.Кисіль, працівники підприємств, члени громадської організації воїнів-інтернаціоналістів, установ та організацій райцентру, учнівська молодь.

мітинг у БогданівціМітинги, покладання квітів до братських могил та панахиди за загиблими воїнами відбулися на території Богданівської та Іскрівської сільських рад.

Аби вшанувати пам’ять мужніх воїнів, які полягли за визволення населених пунктів району, на початку тижня біля братських могил Богданівки та Іскрівки зібралися односельці, школярі та гості. В заходах взяли участь представники влади: заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, голова районної ради Світлана Тилик, голова Петрівської районної організації ветеранів України Олег Гіюк, благочинний району ієрей Дмитро Городецький.

Звертаючись до учасників урочистостей, всі виступаючі відзначили надзвичайно патріотичний, славетний подвиг воїнів-визволителів, котрі не шкодували себе заради Батьківщини, в ім’я життя майбутніх поколінь.

Кіровоградська область займає четверте місце у загальноукраїнському рейтингу за індексом виробництва харчових продуктів.

Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Шевченко.

За його словами, нині продукція харчової промисловості займає 52,5% у загальному обсязі реалізованої промислової продукції області та спроможна повністю забезпечити внутрішні потреби регіону в продовольчих товарах.

Діти відвідали сучасний тікВ контексті виконання ініціатив Президента щодо нарощування потенціалу харчової промисловості області, днями заступник голови райдержадміністрації Олександр Лукашов взяв участь в екскурсії для дев’ятикласників Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів, яка проходила на території одного з передових господарств району - ПСП «Зарічне».

Діти відвідали сучасний тік, де керівник господарства Микола Давидовський розповів про сучасні технології обробітку зерна, показавши нову потужну сушарку, побували на території тракторної бригади, де побачили сучасні комбайни, новітні сівалки, плуги та іншу техніку, а також відвідали ферму, де утримується поголів’я великої рогатої худоби, свиней та коней.

У тваринницькій галузі СВК агрофірми «Маріампольська» задіяно півтори сотні працівників, поголів’я в 500 корів забезпечене міцною кормовою базою. А тому середньодобовий надій на одну голову нині більше 10 кг молока. Приріст живої ваги молодняка на відгодівельному комплексі становить 800 гр. Правління кооперативу і спеціалісти постійно дбають про розвиток цієї галузі, щоб прибутки ставали ще вагомішими.

Сергій АНДРУСЕНКО.

 

Світлана ГупалоЗ інформацією про стан роботи підприємств харчової промисловості району, які входять до так званого облікового кола, під час останньої щотижневої наради при голові райдержадміністрації виступила головний спеціаліст управління агропромислового розвитку Світлана Гупало (на знімку). Зокрема, Світлана Вікторівна повідомила, що на території району діє 3 промислових підприємства, які внесені до облікового кола - СВК «Агрофірма «Маріампольська», ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» та СПД Т.М.Шевченко.

Підприємства району (крім СПД Т.М.Шевченко), займаються переробкою та виробництвом сільськогосподарської продукції, а саме: круп, борошна, вершків, м’яса та хліба. Дана продукція використовується переважно для власних потреб та продажу працівникам господарств, тому показники виробництва коливаються.

продукція фірмНа виконання соціальних ініціатив Президента України В.Януковича щодо нарощування потенціалу харчової промисловості, що має велике значення в плані виконання завдань Державної програми активізації економіки України на 2013-2014 роки, переробні підприємства та сільгосптоваровиробники району збільшують обсяги виробництва, освоюють нові види продукції. Днями у  фойє приміщення районної ради розгорнуто виставку, в якій взяли участь агропромфірма «Лідер», ПП «Лось», СВК «Агрофірма «Маріампольська» і ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська». Асортимент продукції досить широкий, вона користується чималим попитом, бо її якість давно оцінили споживачі.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

 

виступає О.Оришака.Днями відбулася нарада з сільськими, селищними головами щодо вдосконалення співпраці з фахівцями із соціальної роботи з метою підвищення якості послуг, які надаються сім’ям, що опинилися у складних життєвих обставинах. Із вступним словом виступила голова райдержадміністрації Т.Сакара. Вона зазначила, що запровадження інституту соціальних фахівців позитивно вплинуло на цю ділянку роботи, адже керівники органів місцевого самоврядування просто фізично не в змозі самотужки її виконувати на належному рівні. Президент України В.Янукович вважає, що державна політика у цій галузі повинна бути спрямована на те, щоб кожна дитина проживала у сім’ї – біологічній чи прийомній. В першу чергу, слід докладати зусиль на збереження біологічних сімей, допомагати їм долати життєві труднощі. 

Допомога від держави, яку отримують сім’ї, цілком достатня, щоб діти мали все необхідне, біда в тому, що вона часто використовується не на утримання дітей, а на інші потреби. Тому органи місцевого самоврядування, соціальні фахівці, педагоги, медичні працівники, міліція повинні бути партнерами у роботі з проблемними сім’ями, вчасно реагувати на факти неналежного виконання батьками своїх обов’язків. Тільки тоді ця робота буде ефективною, дасть позитивний результат. 

До Дня автомобіліста та дорожника

колектив автопаркуВажко уявити собі сучасне життя, господарську діяльність та побут кожної людини без автомобільного транспорту. У цій важливій сфері економіки трудиться численна армія професіоналів, праця яких багато в чому визначає функціонування всіх галузей господарства району, життєдіяльність населених пунктів.

Автомобіліст – професія особлива, зі своєю романтикою, своїми традицією, характером та укладом. Недарма в народі про неї складено стільки пісень та історій. Це дуже напружена, і в той же час, почесна праця, що вимагає високої фізичної та емоційної самовіддачі, професіоналізму, таланту. Саме серед автомобілістів такі поняття як взаємовиручка, «відчуття ліктя» мають особливе значення.

Розповідав нам фронтовик

про ті події в сорок п’ятім,

як фронт в Петрівщину проник,

фашиста громлячи завзято.

Під Баштино спинився фронт,

казали – йдуть бої місцеві,

десь бив скажено фріца дот,

Ми, жителі вулиці 1 травня, що в Петровому, роками під час негоди місили багнюку, бо вже і не пам’ятаємо, коли її востаннє ремонтували. Зверталися з цього приводу у різні інстанції, проводили сходки жителів, але нічого не допомагало. Та, ось зрештою, знайшлися добрі люди, які допомогли. Це представники районної організації Партії регіонів - голови райдержадміністрації Тамара Сакара та районної ради С.О.Тилик і директор Петрівського кар’єру, депутат районної ради О.В. Тилик. За їхнього сприяння для ремонту дороги був виділений щебінь і транспорт для його доставки. 

Висловлюємо їм подяку за те, що допомогли впорядкувати нашу вулицю, а також бажаємо щастя,  здоров’я і усього найкращого.

 

На протязі жовтня працівниками ДПРЧ-32 У ДСНС в області в селах Чечеліївці, с. Новому Стародубі, а також смт. Петровому, проведено рейдові перевірки житлових секторів щодо дотримання громадянами правил пожежної безпеки під час користування пічним опаленням та електронагрівальними приладами. З жителями району проведено інструктажі та надано наочну агітацію.

В’ячеслав Бакун, командир відділення ДПРЧ-32 У ДСНС в області

 

стоп інсультІнсульт - це стан, що потребує невідкладної медичної допомоги, оскільки своєчасне її надання  може звести до мінімуму пошкодження головного мозку і можливі ускладнення.

Доброю новиною є те, що інсульт можна лікувати і попереджати. Основним запобіжником для попередження інсульту є суворий контроль за головними факторами ризику інсульту. До них належать: високий кров’яний тиск, куріння та високий рівень холестерину.

Зверніть увагу на наявність нижчевказаних симптомів, якщо ви маєте підозру на те, що у вас або у когось поряд може виникнути інсульт. Також запам’ятайте, коли розпочалися ці симптоми, оскільки їх тривалість може мати значення для вибору методів лікування.

Над самой автомагистралью Москва-Симферополь-Ялта у посёлка Ивлево, Курской области, рядом с украинский границей, в поле одиноко стоит бронзовый бюст Великого Лётчика, Героя Советского Союза, старшего лейтенанта Горовца Александра Константиновича. Этот офицер, сын белорусского крестьянина, летом 1943 во время Курской битвы за один лишь бой уничтожил девять вражеских самолётов-бомбардировщиков, чем обеспечил успех наступления нашей пехоты на данном участке фронта. Досель подобного не слыхал мир. Вот детали этой истории:

Шоферам всех возрастных груп и уровней квалификации по случаю Дня автомобилиста и дорожника посвящаю

ноти

Разгулялась метель, разгулялась проклятая,

Все кругом замело - и ни зги не видать!

Занесло меня тут, сел на «дифер», ребята, я -

И уже ни вперед, ни назад не подать.

 

Подкопал задний мост  я в надежде, что выеду,

Понадеялся больно, видать, на «авось».

А загребся совсем - и еще на свою беду

Основательно сел на переднюю ось.

 

Отопитель бессилен в такой ситуации,

А зима для шофера – то злая пора.

Тягача не сыскать и не вызвать по рации,

Нужно только упорно сидеть до утра.

 

Ты, любимая, мирно там спишь на диванчике,

И в квартире, я знаю, уют и тепло...

Видно, снятся тебе васильки, одуванчики,

А меня тут с машиной совсем замело.

 

Утром, думаю, служба дорожная явится,

Так хоть редко, а все же бывало порой.

И вернусь я домой, ты моя раскрасавица,

И к тебе постучу, ты лишь двери открой.

Леонид МЕДЕЛЯН

У ніч з 26 на 27 жовтня о 02:00 годині в Україні відбудеться перехід з літнього на зимовий час. Стрілки годинника переведуть на годину назад. Нагадаємо, що на літній час годинник переводився в останню неділю березня.

До речі, у Росіі перехід на зимовий час скасували ще восени 2011 року. Зараз вона живе по «літньому» часу. В Україні також неодноразово скасовували перехід на літній та зимовий час. Але все залишається без змін.

Щоб переведення годинників не позначилося негативно на вашому здоров’ї, намагайтеся в цей період дотримуватися нового режиму дня. Лягайте спати вчасно - адже дуже важливо давати організму можливість виспатися і відпочити.

Якщо ви відчули депресію, то навіть короткочасна прогулянка на свіжому повітрі допоможе впоратися з поганим настроєм. 

 

Лот №1 – Контора, кафе-бар «Зодіак», магазин «Маркет» з підвалом: Петрівського РСТ, що знаходиться за адресою: 28300, Кіровоградська обл., Петрівський район, смт. Петрове, вул. Ілліча, 48, загальною площею 730,4 м. кв.

Стартова ціна лоту - 688 770,00 (Шістсот вісімдесят вісім тисяч сімсот сімдесят грн. 00 коп.) без ПДВ.

Перший крок аукціону 10 % від стартової ціни лоту.