Шановні земляки!

Це свято покликане привернути увагу кожного з нас до проблеми довкілля. Кожен повинен пам’ятати, що ми всі живемо на одній планеті, і, забруднюючи природу, ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам.

Тому всі ми маємо усвідомити, що велика й відповідальна справа охорони навколишнього середовища, раціонального використання природних ресурсів – це наша спільна турбота і наше спільне майбутнє.

Тому саме в цей день у нас є прекрасна можливість зробити хоча б один крок на покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти його сам. Дехто посадить дерево, а інший прибере сміття в своєму дворі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження.

Саме від нас залежить наше майбутнє!

Юрій САМОХВАЛ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Щиро вітаємо журналістів Кіровоградщини із професійним святом!

З кожним роком професія журналіста у нашому регіоні набуває все більшого значення – це закономірний процес, це свідчення становлення громадянського суспільства - активного і зацікавленого інформаційним простором, в якому воно формується.

Активно розвиваються електронні медіа, журналістська робота не втрачає своєї актуальності і серед молодого покоління. Разом із знаними, стабільно популярними серед населення області засобами масової інформації, свою нішу займають і нові медіа – амбітні, прогресивні з передовими ідеями та задумами. Незгасаючий попит, увага з боку читачів - це і є та висока оцінка, якої потребує кожен засіб масової інформації, це та оцінка, якої прагне кожен творчий колектив будь-якої редакції.

Кіровоградської області

ПОСТАНОВА

(28300, Кіровоградська обл., смт. Петрове,

вул. Жовтнева, 20)

        30 травня 2013 року  № 1

Про призначення проміжних виборів депутата Петрівської районної ради по Малинівському одномандатному мажоритарному виборчому округу № 10 Петрівського району Кіровоградської області.

У зв’язку з достроковим припиненням  повноважень депутата Петрівської районної ради Петрівського району Кіровоградської області в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 10 Шаповала Миколи Юхимовича, керуючись частиною 3 статті 15 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» Петрівська районна виборча комісія Кіровоградської області постановила:

  1. Призначити проміжні вибори депутата Петрівської районної ради по Малинівському одномандатному мажоритарному виборчому округу № 10 Петрівського району Кіровоградської області на неділю 28 липня 2013 року.
  2. Оприлюднити дану Постанову у друкованих засобах масової інформації, надіслати до відділу Державного реєстру виборців Петрівської районної ради, та до Центральної виборчої комісії.
  3. Ця Постанова набирає чинності з дня її опублікування.

Голова Петрівської районної виборчої комісії Т.Сенькова Секретар комісії В.Шевченко

1 червня – Міжнародний день захисту дітей. Цей день – не тільки веселе свято для дітвори, а й нагадування суспільству про потребу дотримуватись прав дитини для повноцінного її розвитку.

Нинішнього року дитяче свято в райцентрі тривало два дні. 31 травня пройшла  низка заходів, зокрема концерт «Хай буде щасливим дитинство моє і усіх дітей світу», конкурс малюнка на асфальті «Моє дитинство», шахові змагання, а ще працювала скринька бажань.

Малечу прийшов привітати голова райдержадміністрації Юрій Самохвал: «Діти - це безмежна щирість і відвертість, сонячні усмішки і приємні клопоти. Діти - наш найцінніший скарб, наше сьогодення та майбутнє. Саме від нас залежить, як складуться їхні долі. Адже те, що ми вкладаємо в дитину з перших днів життя - любов, справедливість, повагу, милосердя, чесність - повертається до нас сторицею. Упевнений, що разом ми зробимо все від нас залежне, аби захистити наших дітей від гіркоти розчарувань та зневіри. Створімо для них щасливий світ - світ, у якому ніколи не буде жорстокості, сліз та страждань. Хочеться вірити в те, що кожна дитина обере правильний шлях, знайде своє покликання, виросте достойною людиною та віддячить батькам за подароване життя, за турботу й ніжність. Успіхів усім вам, щасливого безтурботного дитинства, зростайте здоровими, чесними, відкритими та станьте справжніми патріотами своєї держави!».

З нагоди Тижня сімейного виховання заступником голови райдержадміністрації В.Г. Сибірою та головним спеціалістом районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді І.І. Луговою було відвідано родинни опікунів-піклувальників – Д.Т. Копійки, С.В.П’яти, та Н.Г. Тарасенко. Їх метою стало перевірити умови життя та виховання дітей, що залишилися без батьків.

Приймали поважних гостей тепло і привітно, діти розповідали про свої успіхи в школі та про відпочинок у таборі.

Відрадно, що діти, яких взяли на виховання опікуни, в цих родинах спокійні, розсудливі, розумні, а головне – відчувають справжню батьківську любов, турботу, сімейний затишок, відчувають себе потрібними і бажаними.

Від імені керівництва дітям було вручено солодощі, а Даринка Копійка отримала ще й безкоштовну путівку до оздоровчого табору «Бригантина».

Тетяна ТАНЧИНЕЦЬ.

На святі останнього дзвоника 24.05.2013 року працівники Петрівського відділення Олександрійської ОДПІ Кіровоградської області ДПС нагородили подарунками учасників та переможців щорічного конкурсу «Податки очима дітей 2013 року» Центру дитячої та юнацької творчості  (Петрівського НВК) Терещенко  Діану, Козюрак Анастасію, Волошину Єлизавету, Мороз Анастасію, Комишову Олександру, Іскру Надію, Псаревського Володимира; (Петрівської ЗШ 1 ступеня) Куницьку Валерію, Сонник Марину, Шевченко Михайла, Калініченко Василя; (Червоносільської  ЗШ І-ІІ ступенів) Рудковську Римму; (Іскрівської ЗШ І-ІІІ ступенів) Грушку Анастасію, Шевченко Яну, Ющенко Вікторію, Бранько Яну; (Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів) Родзінську Юлію; (Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів) Лінтур Вероніку.

Петрівське відділення Олександрійської ОДПІ Кіровоградської області висловлює свою щиру подяку керівникам господарств ТОВ «Агрофірма П’ятихатська», ТОВ «Агрофірма Маяк», ТОВ Малинівське, ПСП «Богнер», ТОВ «Чечеліївське», ТОВ «Агрофірма Фортуна», ПП «Дружба», ПСП «Водянське», СВК «Росія» за сприяння в придбанні подарунків для дітей.

Петрівське відділення Олександрійської ОДПІКіровоградської області ДПС

Загинув у бою за наш район

Біля пам’ятника загиблим воїнам у братській могилі Петрового покояться останки підполковника Петра Васильовича Романова, який загинув від тяжкого поранення у боях під Червонокостянтинівкою. У День Перемоги вклонитися до могили приїхали його онуки з Красноярська та Ярославля, щоб віддати данину пам’яті своєму хороброму дідусеві.

П.В.Романов народився 1901 року в селі Грубілово Костромської губернії в сім’ї селянина. З дванадцяти років працював підсобним робітником. У вісімнадцять був призваний до лав Червоної Армії, де проявив значні здібності і був направлений на командирські курси до Ярославського піхотного корпусу.

У 1925 році там одружився на Зінаїді Шляковій, з нею народили п’ятьох дітей, двоє з яких померли в ранньому дитинстві, а троє – Генрієтта, Ігор та Тамара - вижили.

Жахливий стан дорігВіце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул представив концепцію стратегії розвитку автодорожнього господарства на засіданні Уряду. Вона була розроблена на основі аналізу кращих практик розвитку та управління автодорожнього господарства в країнах Європейського Союзу.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що необхідно реформувати «Укравтодор», передає прес-служба віце-прем’єра.

«Неефективно, коли планування, функції замовника, контроль, а часто і виконання робіт зосереджені в одному відомстві. Необхідна нова система», – сказав Вілкул.

За його словами, функцію стратегічного планування з розвитку дорожнього господарства необхідно закріпити за Мінінфраструктури, функцію контролю якості доріг – за Укртрансінспекцією. А «Укравтодор» у запропонованій Вілкулом новій стратегії має виступати лише замовником робіт доріг державного значення – таких доріг в Україні 52 тис. км.

При цьому 117,7 тис. км доріг місцевого значення разом із фінансуванням віце-прем’єр-міністр пропонує передати до сфери відповідальності облдержадміністрацій і особисто голів ОДА, щоб персоніфікувати відповідальність за якість таких доріг у кожній області.

«Реформування системи «Укравтодору» має супроводжуватися збільшенням фінансування на утримання, ремонт і будівництво доріг із передбачених у бюджеті на цей рік 16,9 млрд. грн. до 40 млрд. грн. на рік», – підкреслив Вілкул.

Декілька слів правди про чечеліївських «повстанців»

У Петровому на вулиці Кірова, поблизу колишньої «Сільгосптехніки», височіє пам’ятник героям громадянської війни. Бронзовий воїн у кавалерійській шинелі і будьонівці скорботно схилив голову над гранітною плитою, де написано, що тут поховані борці за встановлення і зміцнення Радянської влади на Петрівщині: Чирва Юхим Антонович - голова волвиконкому, Міщенко Трохим Андрійович - голова комітету незаможних селян; Куріпка Михайло Арсентійович - працівник міліції; Дорошенко Данило Іванович - працівник міліції та ще 33 невідомих червоноармійці із продзагону. Зверху напис: «Днів тих не змовкне слава, не зітруть її літа». На бетонній плиті зображені три вершники в будьонівках і напис, що через товщу тисячоліть часу не зітреться пам’ять про героїв, які полягли за владу Рад.

Великі проблеми з маленької родимки

У травні в медичних закладах України проходив місячник боротьби із меланомою - злоякісною пухлиною, спричиненою раком шкіри. Лише на Кіровоградщині щороку її виявляють в середньому у 70 пацієнтів, проте врятувати вдається лише половину з них. Про проблему профілактики та ранньої діагностики цієї хвороби і говорили у обласному департаменті охорони здоров’я провідні лікарі області

Як відомо, запорукою здоров’я є профілактика. Для цього варто уважно слідкувати за своїм тілом, а точніше - за ро­димками. Проводити самообстеження вар­то двічі на місяць. Привід для занепокоєння - зміна зовнішнього вигляду родимки: ко­льору, форми або розміру, якщо її краї ста­ли зазубреними, а сама вона набула асиметричного вигляду, якщо поверхня родимки стала неоднорідною, почала лущи­тися, кровити.

- Не бійтеся видаляти родимку, - гово­рить Заслужений лікар України, головний лікар обласного онкодиспансеру Костянтин Яринич. Цю думку розділяє його колега Юрій Скородумов, який детально роз­повідає про методи видалення родимки й наполягає на тому, що цю процедуру мають робити кваліфіковані медики. Чому? Бо в косметичних салонах, де також практикують їх ви­далення, працюють люди, які далеко не завжди мають медичну освіту. Тож чи варто ризикувати?

Будь-яка жінка мріє мати ідеальну фігуру, і в прагненні досягти заповітних параметрів, якими володіють знамениті моделі і актриси, деякі жінки готові на все абсолютно. Для досягнення цієї мети  починають мучити свій організм нерозумними дієтами, вживати різні, дуже шкідливі для здоров’я лікарські препарати та харчові добавки, які теж не приносять видимої користі. У прагненні стати схожими на сучасних зірок екрану, жінки забувають про те, що кожна з них гарна своєю особливою красою, яка не обов’язково повинна відповідати загальноприйнятим стандартам.

Шкода дієт

У частих випадках люди вдаються до дієти для схуднення, не беручи до уваги причини, які призвели до повноти. Вибираючи найбільш ефективну дієту, яка обіцяє досягнення результатів у короткий час, вони навіть не замислюються, до яких наслідків це може призвести. Багато хвороб, найчастіше прихованих, загострюються саме в період дієти, спрямованої на схуднення, коли організм не отримує необхідних речовин разом з продуктами харчування.

Кримінальна хронікаПрацівнику колонії, який «підробляв» наркокур’єром, загрожує 10 років тюрми

Прокуратурою Петрівського району закінчено розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно молодшого інспектора відділу нагляду і безпеки Петрівської виправної колонії №49. Слідством встановлено, що він за грошову винагороду намагався пронести на територію установи марихуану масою 35г та шприци, наповнені наркотичною речовиною для передачі засудженому.

За вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст.307, ч.2 ст.364 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, а також зловживання службовим становищем), працівнику колонії загрожує кримінальна відповідальність у вигляді 10 років позбавлення волі.