Подібно до живої води, зранку хвилюється Ганнівка у день Водохреща. Люди всіх поколінь прямують на подвір’я колишнього дитячого садка «Теремок» - нині тут проходить велике освячення води.

Дуже цікаво і пізнавально спостерігати і брати участь у дійстві, яке проводить священик Миколаївського храму села Володимирівка отець Сергій Тітов. Перш за все ми бачимо перед собою світлу, охайну і щиру людину, що прийшла до нас з добром. Отець Сергій завжди знаходить з усіма спільну мову, доносячи до кожного і слово Боже, і прості житейські істини.

З перших хвилин ми всі дізнаємося першоісторію цього Дня: як терплячий учитель, священик просто та емоційно розповідає людям про Богоявлення, спонукаючи уважно роздивитися ікону, задуматися над сказаним. Як і завжди, в цей день отець Сергій закликає відкрити душу, повірити, бути терплячим, жити в добрі.

Від цієї людини, мудрої і виваженої, струменіє світло і тепло, які так необхідні в наш час кожному. Великий мрійник і трудівник, отець Сергій надихає й інших на нові й нові справи. Зробивши так багато за короткий час для храму у Володимирівці, священик нині прикладає всі зусилля для того, щоб у давньому козацькому селі Ганнівка побудувати церкву. Саме тут із опустілого «теремка» всією громадою, за підтримки влади та меценатів, ганнівці зведуть сій храм. Він стоятиме довгі-довгі роки, як приклад віри, стремління до високого, а ще – як пам’ять про тих, хто бореться за всі справи з оптимізмом та світлом у серці.

Окропивши хрещенською водою осиротілу будівлю, отець Сергій висловив надію, що свято Пасхи люди будуть святкувати, увійшовши до свого оживаючого храму. Нехай же Господь допомагає в цьому доброму починанні. І хай трапляються на шляху люди, які підтримають, нададуть допомогу. А ми, зі свого боку, завжди будемо поруч і в радості, і в труднощах. Правда ж, найкращі в світі наші ганнівці?

Валерія ПИЛИПЕНКО. 

с. Ганнівка.